Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ, ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ (Μ.Ε.Α.Σ.) «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΡΑΜΑΣ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΡΕΝΩΝ - ΛΕΣΧΗΣ






Έγιναν τα εγκαίνια του Μουσείου Τρένων και της Λέσχης Σιδηροδρομικών και Φίλων Σιδηροδρόμου την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2007 στην αίθουσα ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'' του Μ.Ε.Α.Σ ''Ηφαιστος'' δίπλα στο Μηχανοστάσιο του ΣΣ Δράμας. Το έργο «ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΡΕΝΩΝ ΗΦΑΙΣΤΟΣ» που ανέλαβε να ολοκληρώσει μετά από αίτησή του ο Σύλλογός μας, εντάσσεται στο Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 2000 - 2006 και είναι ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΚΑΤΑ 75% ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Μετά την Τελετή Αγιασμού ο Γ. Γραμματέας του Συλλόγου κ. Τζάφος Χρήστος, υπεύθυνος και της Λέσχης Σιδηροδρομικών και Φίλων Σιδηροδρόμου, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις ανάγκες και τους σκοπούς ίδρυσης της λέσχης.

Στη συνέχεια το μέλος του Συλλόγου κ. Χρήστου Χρήστος (αντικαθιστώντας τον ασθενή Αντιπρόεδρο κ. Μερκουρίου Μερκούλη και υπεύθυνου υλοποίησης της δράσης «ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΡΕΝΩΝ ΗΦΑΙΣΤΟΣ»), αναφέρθηκε στο ιστορικό και στην ιδέα δημιουργίας του Μουσείου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης ο Διευθυντής της Περιφέρειας ΟΣΕ κ. Λάτσιος Ζαχαρίας, ο Δήμαρχος Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης, , ο Δήμαρχος Δήμου Καλαμπακίου κ. Γεωργιτσόπουλος, η Διευθύντρια της Ν.Ε.ΠΟ.Τ.Α. Δράμας κ. Κετσιμπάση Κατερίνα και τέλος ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Ν. Δράμας κ. Χατζηθεοδώρου Δημήτρης, οι οιποίοι εξήραν το έργο του Συλλόγου.

Ακολούθησε δεξίωση μπροστά στην αίθουσα ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'' του Μ.Ε.Α.Σ ''Ηφαιστος''.


Τελετή Αγιασμού Χαιρετισμός κ. Τζάφου Χ. Χαιρετισμός Κ. Χρήστου Χ.
Χαιρετισμός κ. Λάτσιου Ζ. Χαιρετισμός Δημάρχου Δράμας Χαιρετισμός Δημάρχου Καλαμπακίου
Χαιρετισμός κ. Κετσιμπάση Κ. Χαιρετισμός Προέδρου Ε.ΠΟ.Φ. Νομού Δράμας Ο κ. Τζάφος δείχνει τη μακέτα στους επισκέπτες

Το μπροστινό μέρος της αίθουσας εκδηλάσεων ''Μακεδονία''

Δεξίωση

ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΙΚΡΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: